Åpen for alle - alltid

– Måtte få en korreksjon

Illustrasjonsbilde: Fdecomite/ Flickr.com
Illustrasjonsbilde: Fdecomite/ Flickr.com
Artikkelen fortsetter under annonsen

Krakket var uunngåelig mener krypto-eksperter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bitcoin legger bak seg en svært volatil uke. Kryptovalutaen falt fra toppnivåer sist søndag, rundt 19.800 dollar, under 11.000 dollar fredag.

Til tross for at bitcoin i løpet av fredagen likevel hentet inn store deler av fallet, og i morgentimene søndag omsettes for rundt 14.900 dollar, mener eksperter at krakket vi så fredag var uunngåelig.

– Investorer satt med så store urealiserte gevinster at en korreksjon var uunngåelig, sier Benjamin Roberts til CNBC.com.

Han er medstifter og administrerende direktør for Citizen Hex, en ethereum-fokusert start-up oppstart med støtte fra tre kanadiske venturefond.

– På kort sikt drives disse markedene av rykter og informasjon man får fra andre i markedet. På lang sikt vil det være økende bruk av blockchain-teknologien som blir driveren, mener Roberts.

Den siste tiden har det kommet en rekke nye plattformer som tilbyr handel og trading i bitcoin-futures, deriblant derivatbørser som Cboe og CME.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Handelen på den sistnevnte ble pauset to timer fredag formiddag da bitcoin-fallet var som størst.

Gründeren bak krytofondet, Tetras Capital, Alex Sunnarborg, mener det nettopp er større tilgang til handel og trading i valutaen som har ført til volatiliteten.

– Nedgangen vi har sett i bitcoin er resultatet av den massive tilstrømningen av nye retailinvestorer, som lettere selger ved bekymring for fall eller lettere realiserer gevinst, enn de som opprinnelig var investert i bitcoin, sier Sunnarborg til nettstedet.

Les også: To grep kan hindre bitcoinkollaps

Saken er opprinnelig publisert på Hegnar.no