Milliardkontrakt til Kværner på Vallhall Flanke Vest

Kværner skal i samarbeid med Aker Solutions og ABB bygge plattformdekket og stålunderstellet til utbyggingen av Vallhall Flanke Vest. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Kværner skal i samarbeid med Aker Solutions og ABB bygge plattformdekket og stålunderstellet til utbyggingen av Vallhall Flanke Vest. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kværner skal i samarbeid med Aker Solutions og ABB bygge plattformdekket og stålunderstellet til den planlagte utbyggingen av Vallhall Flanke Vest.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aker BP varslet utbyggingen av feltet i forrige uke og skal til sammen investere 15,5 milliarder kroner på Vallhall Flanke Vest, Ærfugl og Skogul. Kontrakten som Kværner nå er tildelt, har en verdi på i underkant av én milliard kroner, opplyser selskapet.

– Dette er det første prosjektet for alliansen for brønnhodeplattformer som våren 2017 ble etablert mellom Aker BP, Kværner, ABB og Aker Solutions, skriver Kværner i en pressemelding.

Byggeledelsen skal holde til ved Kværners verft i Verdal. Stålunderstellet og plattformdekket skal være klart for levering og utskipning fra Kværners anlegg i mai 2019, og sammenkobling og ferdigstillelse på feltet er planlagt til august 2019.

– I gjennomsnitt vil 450 personer arbeide på prosjektet ved Kværners verksted i Verdal. Aktiviteten vil være høyest høsten 2018, da omtrent 650 ansatte kommer til å jobbe på prosjektet, opplyser selskapet.