Winklevoss-tvillingene er blitt de første bitcoin-milliardærene

Tyler Winklevoss (venstre) og Cameron Winklevoss, grunnleggerne av Gemini Trust Co., har gjort store penger på sin investering i Bitcoin. Foto: AP Photo/Richard Drew
Tyler Winklevoss (venstre) og Cameron Winklevoss, grunnleggerne av Gemini Trust Co., har gjort store penger på sin investering i Bitcoin. Foto: AP Photo/Richard Drew

Brødrene saksøkte Mark Zuckerberg for å ha stjålet idéen om Facebook. Nå har tvillingene scoret mål i milliardklassen med sin bitcoin-investering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For fire år siden investerte de amerikanske tvillingbrødrene Tyler og Cameron Winklevoss elleve millioner dollar i bitcoin.

Beløpet utgjorde en del av forliket på 65 millioner dollar som de inngikk med Facebook etter at brødrene gikk til sak mot Mark Zuckerberg for å ha stjålet idéen bak det sosiale nettverket.

Gjennom investeringen tilegnet de seg én prosent av verdens beholdning av bitcoins.

Nå melder CityA.M. at tvillingenes millioninvestering har vokst med solide 10.000 prosent, hvilket gjør brødrene til de første offentlige personer som innehar bitcoins verdt over én milliard dollar – eller 8,3 milliarder i norske kroner.

(Saken fortsetter under)

Illustrasjonsbilde: Fdecomite/ Flickr.com
Illustrasjonsbilde: Fdecomite/ Flickr.com

Winklevoss-brødrene, som kom til finalen da de representerte USA i roing under Beijing-OL i 2008, har i tidligere intervjuer omtalt bitcoin som «en bedre utgave av gull».

Daniele Bianchi er professor ved Warwick Business School og forsker på kryptisk valuta. I et intervju med Hegnar sier Bianchi at han tror valutaen skal videre opp.

– Til tross for frykt om at bitcoin-boblen skal sprekke, går prisen i taket. Det økende etterspørselstrykket fra investorer og spekulanter gir grunn til å tro at bitcoin skal videre opp i nær fremtid, fortsetter professoren, i en fersk kommentar.

Professoren peker på at ettersom det originale antallet bitcoin holdes fast enn så lenge, blir valutaen mer som en aktivaklasse enn en betalingsmåte.

– Dette er noe som offentligheten og regulatoriske myndighetene bør ta innover seg for fullt ut å forstå prisdynamikken til bitcoin, sier Bianchi.

Les også:

Bitcoin når nye rekordnivåer

Bitcoin raser etter svindel-anklager

Professor om bitcoin: – Det beste eksemplet på en boble akkurat nå

Satset alle pengene på bitcoin - ble 100 ganger rikere

Personvernpolicy