Meny

Turistforening-sjef har kjøpt Bærums dyreste leilighet for 48,5 millioner

Mariesvei på Høvik i Bærum. Leiligheten er nesten hele toppetasjen. Foto: Sem & Johnsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Generalsekretær Nils Øveraas i Den Norske Turistforening og kona bytter ut rekkehus med toppleilighet på 326 kvadratmeter og rå sjøutsikt.

«Krypinnet» har tilhørt investor og Fondsfinans-gründer Kjell Christian Ulrichsen, som opprinnelig skulle ha 40 millioner kroner for penthouse-leiligheten i strandkanten på Høvik da han la den ut for salg i mai. Ulrichsen har ifølge Dagens Næringsliv aldri bodd der selv.

Men etter en budrunde, endte prislappen på 48,5 millioner kroner, forteller Nils Øveraas til ABC Nyheter.

Øveraas var frem til 2013 sjef i det internasjonal konsulentselskapet Accenture i Norge. Da selskapet gikk på børs i 2001, fikk han og øvrige partnere tildelt aksjer. Nå har han solgt unna omtrent halvparten av sin aksjebeholdning. Men sier han ikke anser leiligheten som en investering.

– Det er en de mer strøkne leilighetene i Bærum. Det er greit å ha pengene i noe annet enn i aksjer i New York, sier Nils Øveraas til ABC Nyheter, og legger til at de skal bo der, forhåpentlig livet ut.

Terrassen er på 200 kvadratmeter og har en fantastisk utsikt over Oslofjorden.

Les også:  Den Norske Turistforening vokser videre

DNT-besøk i sommer på høyde med rekordåret i fjor

Vemodig å selge rekkehuset

Det er altså ikke DNT-lønnen som er så rundhåndet at han kan sikre seg feinschmecker-boligen.

Øveraas har de siste 30 årene bodd i rekkehus på Hiltonåsen utenfor Sandvika.

– Er det vemodig å selge rekkehuset?

– Ja, det er det. Det har vært veldig nyttig for oss å bo der med familie på en annen del av landet. Det har vært et utrolig godt bomiljø for barna og vokse opp i. Det er grunnen til at vi har bodd der så lenge. En stund var det 44 barn i svingen vår - de fleste har bodd der like lenge som oss, sier Øveraas.

Leiligheten kan trygt plasseres i kategorien «luksus», og standarden er milevis unna den man finner på flertallet av de 500 DNT-hyttene. Men Øveraas setter stor pris på det enkle friluftslivet. Han har svært mange reisedøgn. I sitt første år som DNT-sjef i 2013 stoppet tallet på 150. I tillegg er han styreleder i Redd Barna.

Da ABC Nyheter snakker med Øveraas, har han og kona nettopp flyttet inn, og har tilbragt en natt i sitt nye hjem.

Noe av det første han skal gjøre, er å få bygget bokhyller.

– Jeg har så mye bøker, og må snekre bokhyller. Jeg har målt, og kom til 55 hyllemeter med bøker. De har vært både i kjeller og på loft, ler Nils Øveraas.

Les også:  Turistforeningens hytter flittig brukt i påsken

Privatøkonomi
Populært