Disse tallene bør skremme optimistiske investorer

Utviklingen i MSCI AC World Index. Kilde Charles Schwab.
Utviklingen i MSCI AC World Index. Kilde Charles Schwab.

Siden Donald Trump ble valgt som president i USA for litt over et år siden har pilene på Wall Street stort sett pekt oppover. Det store spørsmålet nå er selvsagt hvor lenge (børs)festen vil vare.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en undersøkelse gjennomført av Bank of America Merrill Lynch slår 48 prosent av de spurte investorene fast at aksjer er overpriset.

Markedsstrateg Michael Hartnett i Bank of America Merrill Lynch utelukker ikke at vi nærmer opp en korreksjon på børsene.

- Ikaros flyr stadig nærmere solen, og investorenes risikovilje er på et rekordhøyt nivå, sier Hartnett, ifølge Marketwatch.

I gresk mytologi er Ikaros mannen som, ved hjelp av fjær og voks, forsøkte å fly. Han ignorerte advarselen om å nærme seg solen, noe som førte til at vingene ble ødelagt og at han til slutt falt i døden.

Les også: Laks til topps på tung børsdag

Charles Schwab-strateg Jeff Kleintop skriver i en rapport at 2017 er det eneste året hvor det globale aksjemarkedet har hatt en positiv utvikling hver eneste måned i den 30 år lange historien til MSCI AC World Index.

Han minner om at børsoppgangen er støttet av den beste globale veksten på flere år.

Hittil i år er Dow Jones opp 18,45 prosent.

Korreksjon i New York

Onsdag fortsatte børsene i USA å falle.

Dow Jones falt 0,59 prosent til 23.271,28. Hele 22 av 30 mest omsatte aksjene falt.

IBM falt 1,2 prosent og Apple falt 1,3 prosent. De to var blant aksjene som falt mest blant tungvekterne. GE, som var høyt på taperlisten mandag og tirsdag, steg mest av tungvekterne. Caterpillar falt mest.

S&P 500 endte ned 0,55 prosent til 2.564,63 og avsluttet dermed en periode med 50 handelsdager uten et fall på over 0,5 prosent. Det er ifølge Marketwatch den lengste tilsvarende perioden siden 1968.

Fallet i oljeprisen dro med seg oljeselskapene og Chevron falt 0,4 prosent, mens ExxonMobil endte ned 1,25 prosent.

Nasdaq falt 0,47 prosent til 6.706,21.

Cisco endte opp 0,2 prosent i ordinær handel, men smalt opp nesten 4 prosent i etterhandelen på litt bedre kvartalstall enn i fjor på samme tid og litt bedre enn ventet.

Denne saken er først publisert i Hegnar.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden