Sjefstrateg: - Aksjer er som sukker

Foto: AP / NTB scanpix.
Foto: AP / NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ikke uten grunn at børsene i USA, Europa og Japan stiger til nye høyder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aksjemarkedene i både USA, Europa og Japan har i år satt flere nye rekorder. Dette er på grunn av markant lavere omsetning og fall i investeringene, mener sjefstrateg, skriver Børsen.dk.
Nettstedet trekker frem at de amerikanske aksjemarkedene er rammet av et paradoks, som gjør investorene nervøse for at en av historiens lengstvarende oppturer nå går mot slutten.

SE OGSÅ: Sjefstrateg Peter Hermanrud ser korreksjon
Onsdag kveld denne uken brøt Dow Jones for første gang gjennom 2.300. Det var også første gang indeksen - fire ganger på et år - steg med 1.000 poeng.
Samtidig er handelsvolumet i USA kraftig ned, og investorene trekker penger ut av aksjefond.

Hittil i oktober er handelen på NYSE, Nasdaq, NYSE American og NYSE Arca 22 prosent lavere enn sist års gjennomsnitt, og 12 prosent lavere enn gjennomsnittet for hele året i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Børsen.dk skriver at investorer i løpet av 3. kvartal 2017 trakk ut 36 milliarder dollar av aksjefond. Det har likevel ikke stoppet Dow Jones fra å sette 51 nye børsrekorder i år.

Les også: En kryptisk økonomi vokser frem

- Ja, det er et paradoks, men det skyldes at kontantdelen hos de større investorene på den ene siden er høy, og at det på den andre siden ikke er så mange alternativer til aksjer. Aksjene er som sukker, man vil gjerne ha det, selvom man vet det er usunt, sier sjefstrateg Tine Choi Danielsen, i Danske Bank.

Denne saken ble først publisert i Hegnar.no