Meny

Oppgang på Oslo Børs

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hovedindeksen på Oslo Børs økte med 0,28 prosent tirsdag og endte på 788,03 poeng.

For børsdagens tre mest omsatte aksjer var utviklingen som følger: Statoil (+0,8 prosent), Telenor (-0,4 prosent) og Marine Harvest (+1,8 prosent).

Fortsatt er det stor spenning knyttet til Norske Skog og forsøket på å finne en redningsplan for selskapet. Ved børsslutt var det ennå ikke klart om styret hadde klart å få med seg obligasjonseierne og aksjonærene på et varslet nytt redningsforslag, men markedet var tydeligvis optimistiske og aksjen hadde en verdiøkning på 17,0 prosent i løpet av dagen.

Av andre aksjer som gjorde det godt, var hydrogenselskapet NEL (+8,6 prosent), Petroleum Geo-Services (+5,6 prosent) og Norway Royal Salmon (5,0 prosent).

Blant aksjene som gikk mest tilbake var InterOil Exploration and Production (-11,1 prosent), SeaBird Exploration (-10,7 prosent) og DNO (-4,7 prosent).

Et fat nordsjøolje ble rundt børsslutt omsatt for 56,5 dollar.

Flere av de toneangivende europeiske børsene kunne notere negativ utvikling i løpet av dagen. Rundt børsslutt hadde DAX 30 i Frankfurt falt med 0,40 prosent og CAC 40 i Paris med 0,11 prosent. FTSE 100 i London steg derimot med 0,26 prosent.

(©NTB)

Populært