Meny

Oppgang på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs økte med 0,28 prosent tirsdag og endte på 788,03 poeng.

For børsdagens tre mest omsatte aksjer var utviklingen som følger: Statoil (+0,8 prosent), Telenor (-0,4 prosent) og Marine Harvest (+1,8 prosent).

Fortsatt er det stor spenning knyttet til Norske Skog og forsøket på å finne en redningsplan for selskapet. Ved børsslutt var det ennå ikke klart om styret hadde klart å få med seg obligasjonseierne og aksjonærene på et varslet nytt redningsforslag, men markedet var tydeligvis optimistiske og aksjen hadde en verdiøkning på 17,0 prosent i løpet av dagen.

Av andre aksjer som gjorde det godt, var hydrogenselskapet NEL (+8,6 prosent), Petroleum Geo-Services (+5,6 prosent) og Norway Royal Salmon (5,0 prosent).

Blant aksjene som gikk mest tilbake var InterOil Exploration and Production (-11,1 prosent), SeaBird Exploration (-10,7 prosent) og DNO (-4,7 prosent).

Et fat nordsjøolje ble rundt børsslutt omsatt for 56,5 dollar.

Flere av de toneangivende europeiske børsene kunne notere negativ utvikling i løpet av dagen. Rundt børsslutt hadde DAX 30 i Frankfurt falt med 0,40 prosent og CAC 40 i Paris med 0,11 prosent. FTSE 100 i London steg derimot med 0,26 prosent.

(©NTB)

Privatøkonomi
Populært