Nok en rekorddag på Oslo Børs

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til tross for nedgang for de mest omsatte selskapene steg hovedindeksen på Oslo Børs med 0,17 prosent til rekordhøye 773,22 poeng fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norsk Hydro og Yara var de to mest omsatte selskapene på hovedindeksen på ukas siste handledag, men begge falt henholdsvis 2,45 og 1,45 prosent. Også DNB-aksjen måtte tåle et fall fredag, men ikke mer enn 0,44 prosent.

Rekken av selskaper i pluss er imidlertid lang. Tungvektere som Statoil og Telenor hadde riktignok marginal oppgang, mens det gikk bedre for Marine Harvest-aksjen som var opp 0,98 prosent. Norwegian-aksjen steg 2,23 prosent, og Petroleum Geo-Services løftet seg hele 4,69 prosent.

På de viktigste europeiske børsene var det også grønne tall fredag. DAX 30-indeksen steg knappe 0,02 prosent, mens CAC 40 i Paris og FTSE 100 i London steg henholdsvis 0,36 og 0,62 prosent.

I takt med oppgangen på Oslo Børs, steg også oljeprisen. Da børsen i Oslo stengte fredag ettermiddag, ble nordsjøoljen omsatt for 56,62 dollar fatet, en oppgang på 0,33 prosent fra dagen før.