Trond Mohn tapte millioner – ga likevel bort 275 millioner

Trond Mohn. Foto: Iván Kverme
Trond Mohn. Foto: Iván Kverme
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trond Mohns Meteva tjente nesten en halv milliard kroner mindre i fjor. Likevel fortsetter gaveutbetalingene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

At familiebedriften har blitt et investeringsselskap, gjenspeiles i driftsinntektene som nærmest har forsvunnet i løpet av fjoråret. I tillegg falt årsresultatet kraftig, fra 709 til 218 millioner kroner. Ifølge Finansavisen hadde Meteva driftsinntekter på 23,1 millioner kroner, mot 694,6 millioner kroner året før. Driftsresultatet endte på minus ni millioner kroner, mot et overskudd på 428,5 millioner kroner i 2015.

«Forrige år var preget av at selskapet solgte en rekke datterselskaper. De to siste årene er preget av uroligheter i finansmarkedene, med nedgang i oljesektoren med dertil store endringer i valutakurser», skriver Mohn i årsberetningen.

Mohn er kjent for å være svært gavmild og har de seneste årene gitt bort hundrevis av millioner til diverse sport og samfunnsformål. Bare de tre seneste årene har bergenseren gitt bort 950 millioner kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Finansavisen ga Mohn i fjor 274,8 millioner i gaver, mot 490,1 millioner i 2015.

I mars i år har Mohn solgt samtlige aksjer i Sparebank 1 SR-Bank og Sparebank 1 SMN for nærmere 550 millioner kroner. Grunnen skal være at han vil overføre penger til døtrene. Totalt har Mohn markedsbaserte aksjer for 5,8 milliarder kroner.

I Kapitals kåring ble Trond Mohn kåret til Norges 13. rikeste mann i 2016. Der står Mohn oppført med en formue på 10,9 milliarder kroner.

Det lykkes ikke Finansavisen å få kontakt med Mohn for kommentar.

Les også:

Saken er opprinnelig publisert på Hegnar.no