Økokrim-siktet og uten fast jobb – tjente 30 millioner i forrige uke

<p>SELGER: Jo Lunders selskap Cigalep én million aksjer i selskapet Evry. Det tjener han fett på. Foto: Iván Kverme.</p>
SELGER: Jo Lunders selskap Cigalep én million aksjer i selskapet Evry. Det tjener han fett på. Foto: Iván Kverme.

Jo Lunder selger seg ned i Evry.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansavisen: Omtrent to uker etter at Evry gjennomførte sin børsnotering ved Oslo Børs, selger Jo Lunders selskap Cigalep én million aksjer i selskapet. Det kommer frem i aksjonærregistret.

– Jeg investerte opprinnelig 14 millioner kroner i Evry og jeg kan bekrefte at jeg etter børsnoteringen har solgt litt under halvparten av mine aksjer, forteller Lunder til Finansavisen.

Det er uklart til hvilken eksakt kurs Cigalep og Lunder har solgt Evry-aksjene for, men ettersom kursen har ligget et sted rundt 29 og 30 i perioden salget foregikk, ligner trolig den totale salgssummen på et beløp nærmere 30 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Les også: Oslo Børs faller fra start - slik åpner Evry

Etter salget sitter Cigalep AS igjen med 1,44 millioner Evry-aksjer.

Opererer man med en aksjekurs på 30, vil Jo Lunders totale aksjeverdier i selskapet før salget ha vært på omlag 73 millioner kroner. Med Lunders oppgitte investering på 14 millioner er den urealiserte gevinsten dermed omtrent 59 millioner. Av denne gevinsten er nå altså 30 millioner hentet ut.

– Jeg har stor tro på Evry. Dessverre er jeg fortsatt siktet av Økokrim og derfor uten fast jobb og inntekt, sier Lunder til Finansavisen.

Les også: Dette vil påvirke Oslo Børs

Finansavisen var i går i kontakt med Økokrim angående korrupsjonssiktelsen. Politiadvokat Esben Kyhring hadde følgende kommentar:

– Siktelsen står ved lag slik saken er i dag. Det er ikke forekommet noen påtalevedtak, så saken er fremdeles under etterforskning.

Saken ble først publisert på Hegnar.no

Personvernpolicy