Oslo Børs startet uken med opptur

Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hovedindeksen på Oslo Børs fikk en opptur på ukens første handledag. Ved børsslutt lå den på 705,06 poeng – opp 0,93 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statoil toppet som vanlig lista over de mest omsatte aksjene, foran Norsk Hydro. De to selskapene gikk fram med henholdsvis 0,8 og 4,1 prosent.

Blant de øvrige mest omsatte selskapene på hovedindeksen noterte DNB seg for en framgang på 1,7 prosent, Yara International steg med 2,7 og Telenor med 0,5 prosent. Det var kun Marine Harvest (-1,7 prosent) og Orkla (-0,7 prosent) som endte med røde tall blant selskapene på lista over de ti mest omsatte selskapene.

Vinnerne på børsen var African Petroleum Corporation og Sevan Drilling som steg med henholdsvis 24,14 og 15,13 prosent gjennom dagen.

De toneangivende børsene i Europa var også preget av opptur mandag. DAX 30 i Frankfurt gikk fram med 1,1 prosent, mens FTSE 100 i London og CAC 40 i Paris steg med henholdsvis 0,7 og 1,4 prosent.

Oljeprisen har steget ytterligere. Ved børsslutt fredag ble et fat nordsjøolje omsatt for 47,8 dollar. Ved børsslutt mandag var prisen 49,4 dollar fatet.

Les også: Konfronterer Prahas utspekulerte valuta-svindlere