Skandalemeglerhus gjenoppstår – jobber for Vollvik

<p>Idar Vollvik. Foto: Iván Kverme.</p>
Idar Vollvik. Foto: Iván Kverme.

Nordic Securities-gründerne Erik Egenæs og Endre Tangenes flytter Nordic-ansatte, og setter en ny klistrelapp på et annet datterselskap: Velkommen til Premier Securities.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Sterkt kritikkverdig» og «alvorlige og systematiske brudd» var merkelapper Finanstilsynet tok i bruk da skandaleforetaket Nordic Securities ble fratatt verdipapirkonsesjonen i januar i år.

Vedtaket har imidlertid fått stadig utsettende virkning, og den seneste forskyvelsen medfører at selskapet kan holde på frem til 1. juli. Imidlertid reiser det seg nå en Fugl Føniks opp av asken selv før det er ferdig å brenne, skriver Finansavisen.

Denne uken skal meglerhuset etter planen visstnok flytte lenger inn på Aker Brygge til nye kontorlokaler. Samtidig skal alle ansatte ha blitt flyttet over til det nye selskapet, som etter det Finansavisen erfarer skal hete Premier Securities.

The Nordic Group-gründer Erik Egenæs påpeker at avskiltede Nordic Securities vil holde på frem til 1. juli, da klagen har oppsettende virkning. Han vil ikke kommentere etableringen av Premier Securities overfor Finansavisen.

– Men det er riktig at vi fortsetter å vurdere den videre veien for konsernet, opplyser en svært ordknapp Egenæs pr. telefon til Finansavisen.

Det andre datterselskapet

Det er Nordic Securities som ble fratatt konsesjonen i januar, og dette selskapet har vært heleiet av The Nordic Group (TNG). TNG har et annet, heleiet datterselskap som frem til nylig het Nordic Capital Management, men før helgen endret dette navn til NCM Capital.

NCM har verdipapirkonsesjon med tillatelse til å yte investeringstjenester, blant annet til å motta og formidle ordrer, bedrive aktiv forvaltning og til å utarbeide og formidle investeringsanbefalinger, og det er til dette selskapet de ansatte er flyttet.

Finanstilsynet var klare i dommen over Nordic Securities tidligere i år, etter lengre tids tilsyn med foretaket. På spørsmål om tilsynet vil kommentere den seneste utviklingen på Aker Brygge, påpeker Anne Merethe Bellamy, direktør for markedstilsyn, at NCM Capital har konsesjon som verdipapirforetak og derfor er under tilsyn.

– Når det gjelder de endringene du nevner, ønsker vi ikke å gi noen kommentarer, skriver hun i en epost til Finansavisen.

Les også: Forvalter om aksje: - En risiko som ikke har med markedet å gjøre

Jobber for Idar Vollvik

Idar Vollvik har den seneste tiden ytret store ambisjoner om to nye apper. Nordic/Premier-systemet har stått for kapitalinnhentingen, ifølge Finansavisen.

I mai fjor deltok Nordic-toppene Erik Egenæs og Endre Tangenes i billøpet Gumball 3000 på et norsk lag bestående av totalt åtte menn og to biler. Som Finansavisen skrev for et halvt år siden, var Mercedes S 63 AMG-en lånefinansiert av Egenæs og Tangnes’ selskap ETG Resources.

Én av lagkameratene var Idar Vollvik, en person Finansavisen har fått høre har vært utgangspunkt for flere prosjekter på meglerbordene i Nordic. Nordic skal ha vært aktive for å kapitalisere Vollviks to siste påfunn, appene Geddit og Status (som også var navnet på Vollviks bil i Gumball 3000).

– Vollvik er flink, og det er et spennende selskap han har satt opp, sier Nordic-gründeren Erik Egenæs på telefon til Finansavisen.

Les også: Dette vil påvirke Oslo Børs

Saken er opprinnelig publisert på Hegnar.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden