Gigantfusjon godkjent, alt klart for rederiet Solstad Farstad

Supplyskip til Farstad Shipping hører snart til den nye rederigiganten Solstad Farstad. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix
Supplyskip til Farstad Shipping hører snart til den nye rederigiganten Solstad Farstad. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Konkurransetilsynet godkjenner sammenslåingen av Farstad Shipping, Solstad og Deep Sea Supply. Rederiet blir blant de største i verden. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Farstad Shipping opphører å eksistere 9. juni, ifølge Sysla. Selskapet slår seg sammen med John Fredriksens Deep Sea Supply og Solstad offshore som kontrolleres av Kjell Inge Røkke. Navnet på den nye gruppen blir Solstad Farstad og skal ha hovedsete i Skudeneshavn i Rogaland.

– Vi har vurdert om fusjonen i betydelig grad vil hindre effektiv konkurranse. Det finner vi ikke at den gjør, sier fungerende avdelingsdirektør Eivind Campbell Lillesveen i Konkurransetilsynet.

Det nye rederiet blir Norges desidert største, og blant de største i verden. Rederiet får en flåte på 154 skip, over dobbelt så mange som rederiet som til nå har vært Norges største, DOF.

Det pågår nå forhandlinger om hvordan Solstad Farstad skal driftes. Diskusjonene dreier seg i blant annet om hvilke avdelinger som skal drifte hvilke type skip, hvem som skal ha ansvaret for hva – også når det gjelder ulike kontor ute i verden.