Sterk børsåpning for Snapchat

Snapchats medgrunnlegger Bobby Murphy (til venstre) og direktør Evan Spiegel ringer i bjella og åpner handelen på New York-børsen torsdag. Børsens president Thomas Farley (til høyre) jubler
Snapchats medgrunnlegger Bobby Murphy (til venstre) og direktør Evan Spiegel ringer i bjella og åpner handelen på New York-børsen torsdag. Børsens president Thomas Farley (til høyre) jubler Foto: Richard Drew / AP

Aksjene i Snap, selskapet bak Snapchat, fikk en sterk åpning på børsen. Kursen steg med mer enn 40 prosent i den tidlige handelen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forbindelse med børsnoteringen var aksjekursen satt til 17 dollar, noe som innebærer en verdivurdering av selskapet til 24 milliarder dollar, eller litt i overkant av 200 milliarder kroner. Men etter kort tid ble aksjene handlet for 24 dollar.

Børsnoteringen av Snap er den største i teknologibransjen siden det kinesiske ehandelsnettstedet Alibaba gikk på børs i 2014. Det er den største teknologinoteringen i USA siden konkurrenten Facebook i 2012.

Noteringen skal skaffe selskapet 3,4 milliarder dollar i frisk kapital.

Les også:

Snap verdsettes til 24 milliarder dollar

Sosiale medier kan få 16-års aldersgrense

Personvernpolicy