Norsk Hydro løftet Oslo Børs til rekord

HYDRO: Selskapet gjorde sitt for å gi Oslo Børs et kjempeløft torsdag. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
HYDRO: Selskapet gjorde sitt for å gi Oslo Børs et kjempeløft torsdag. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hovedindeksen på Oslo Børs løftet seg 0,80 prosent til 698,78 poeng torsdag. Det er høyeste sluttkursnotering noensinne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hovedindeksen ble godt hjulpet av Norsk Hydro, som var vinneren blant de mest omsatte selskapene på børsen. Aluminiumsselskapet løftet seg 3,7 prosent i løpet av dagen.

Også andre mye omsatte aksjer som Orkla (+2,2 prosent) og DNB (+1,2 prosent) økte i verdi, mens indekstunge Statoil endte ned 0,2 prosent etter å ha steget tidlig på dagen.

Aller mest omsatt torsdag var SpareBank 1 SR-Bank, som fikk et verdifall på 1,6 prosent.

I løpet av dagen var hovedindeksen oppe på 699,39 poeng, og den er nær ved å runde milepælen 700. Forrige rekordnotering ved børsslutt var 696,24 fra sist uke.

På de toneangivende børsene i Europa var ikke utviklingen like god som i Oslo. DAX 30-indeksen i Frankfurt økte 0,1 prosent, mens CAC 40 i Paris og FTSE 100 i London gikk ned med henholdsvis 0,2 og 0,5 prosent.

Et fat nordsjøolje ble torsdag ettermiddag omsatt for 54,35 dollar på spotmarkedet. Tilsvarende mengde amerikansk lettolje kostet 51,59 dollar.