Meny

Pundet falt etter Theresa May-intervju

Theresa May antyder at Storbritannia vil forlate EUs indre marked. Foto: Toby Melville / Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

May antydet hardt brudd med EU.

Mandag falt pundet med litt over én prosent til 1,215 dollar. Dette er det laveste nivået målt mot dollar siden slutten av oktober, melder E24.

Fallet kommer i kjølvannet av et intervju Sky News gjorde med statsminister Theresa May hvor hun antydet at Storbritannia muligens vil forlate EUs indre marked.

Tilgang til EUs indre marked innebærer fri flyt av varer, tjenester, arbeidskraft og kapital mellom EU og Storbritannia, noe Norge er sikret gjennom EØS-avtalen.

Om Storbritannia ikke lykkes å signere en handelsavtale mellom EU, vil handelen reguleres gjennom WTO-regelverket, noe britisk finanssektor frykter, skriver E24.

– Vi stikker. Vi kommer ikke til å være medlem av EU lenger, så spørsmålet er hva er det som er et riktig forhold til EU når vi står på utsiden? sa hun til Sky News.

I intervjuet understrekte May også at det folket 23. juni 2016 stemte for at Storbritannia selv skulle kontrollere grensene og lovene sine.

Les innlegget: Storbritannia vil tape på Brexit

May påpekte at hun var sikker på å få til en gode avtaler om handel og innvandring med EU, men at Storbritannia ikke kunne klamre seg fast til deler av et EU-medlemskap.

– Vi kommer til å jobbe for en avtale som sikrer best mulig handelsforhold med EU, sa hun.

May starter prosessen med å forlate EU i slutten av mars.

Les også:

EU åpner gransking av EU-sjefens hemmelige skatteavtale

– EU trenerer avtale om å få 21 milliarder kroner i bistand fra Norge

Briter: – Nei, vi vil ikke ut av EU likevel

Privatøkonomi
Populært