Panama vil bort fra skatteparadisliste

Panama vil ha samtaler med Frankrike etter at landet igjen er ført opp på den franske svartelisten over skatteparadiser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Panama havnet på listen igjen i kjølvannet av den såkalte Panama papers-avsløringen. Samtalene med Frankrike er ment å vise hvilke fremskritt Panama har gjort for å styrke åpenhet og samarbeid i skattesaker, heter det i en uttalelse fra utenriksdepartementet i landet.

En enorm lekkasje av hemmelig materiale fra et advokatkontor i Panama viste hvordan rike og mektige personer over hele verden brukte skallselskaper i skatteparadiser for å skjule inntekter og formue og unngå beskatning.

Panama hevder en rekke bilaterale skatteavtaler og en gransking gjennomført av internasjonale eksperter viser hvor alvorlig landet tar oppgaven med å rydde opp og endre det gamle inntrykket av et land i sentrum for tvilsomme finansielle disponeringer.

President Juan Carlos Varela truet i november Frankrike med represalier dersom franskmennene ikke fjernet Panama fra svartelisten. Også tidligere har landet stått på listen, men ble fjernet i 2012.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden