Meny

Kjendisene som blir rike på forbrukslån

Aksel Lund Svindal er blant kjendisene som har tjent seg rike på nordmenns forbrukslån. Det samme har også Bjørn Kjos, Thor Hushovd og Petter Solberg. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmenn tar opp forbrukslån som aldri før, og flere kjente personer skor seg godt på det.

Nordmenns samlede forbrukslån har nesten doblet seg de siste syv årene, ifølge nettavisen E24. Nå har vi en forbruksgjeld på nesten 100 milliarder kroner.

Forbrukslån er blant de mest ugunstige lånene en privatperson kan ta, med skyhøye renter, som det ofte er vanskelig å tilbakebetale.

E24 skriver i dag at flere kjente personer er blant dem som tjener penger på nordmenns økende apetitt for forbrukslån.

Norwegians Bjørn Kjos, hans barn og hans medgründer Bjørn Halvor Kise tjener på veksten av forbrukslån gjennom Bank Norwegian, et selskap som har økt kraftig i verdi siden 2014, ifølge E24.

Les også: Kjappe forbrukslån kan bli forbudt

Nettavisen skriver også at alpinist Aksel Lund Svindal har eierposter i tre store forbruksbanker til en verdi av nesten 90 millioner kroner. Samt at både Petter Solberg og Thor Hushovd har blitt rike på Bank Norwegian.

– Hva tenker dere om å tjene så mye penger på en samfunnsutvikling flere advarer mot?

– Det må være en sak for politikerne. Det har vært varslet reguleringer, og inntil nå har de ikke kommet. Det er det Finansdepartementet og de folkevalgte som regulerer, ikke investorene, sier Svindal til E24.

Les også:

Bank-topp ber om innstramming av forbrukslån

Siv Jensen vil ikke innføre grenser for rente

Økonomiprofessor ønsker maksrente på forbrukslån

Privatøkonomi
Populært