Meny

Børsen vaker rundt null

Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo Børs åpner urolig fredag morgen. Hovedindeksen vaker opp og ned rundt nullstreken. Etter en times handel er indeksen igjen på plussiden med 0,02 prosent og 646,12 poeng.

Fredag morgen starter forsiktig med liten handelsaktivitet. Mest omsatt er faktisk Hexagon Composites, som også troner øverst på taperlisten med en nedgang på 9,9 prosent etter at selskapets styreleder og toppsjefen i datterselskapet Hexagon Regasco ifølge E24 har solgt seg ned i selskapet.

Golden Ocean Group topper den motsatte listen med en oppgang i aksjeverdien på 3,7 prosent.

Blant de større selskapene på hovedindeksen går Orkla fram med 1 prosent og DNB med 0,3 prosent. Ellers er det bare røde tall å se. Norsk Hydro faller med 1,3 prosent, Statoil med 0,5 prosent og Telenor med 0,2 prosent.

Også åpningene blant de toneangivende europeiske aksjeindeksene er forsiktige. I London faller FTSE 100 med 0,4 prosent og i Paris faller CAC 40 med 0,2 prosent. DAX 30 i Frankfurt åpner på sin side med en oppgang på 0,2 prosent.

Oljeprisen faller også etter børsåpning. Et fat nordsjøolje omsettes for 45,6 dollar, noe som er ned 0,5 prosent, mens et fat amerikansk lettolje går tilbake med 0,7 prosent til 44,4 dollar.

Privatøkonomi
Populært