FBI-avgjørelse gir løft før børsåpning

Nedturen på New York-børsen kan være over for denne gang. Foto: Brendan McDermid / Reuters / NTB scanpix
Nedturen på New York-børsen kan være over for denne gang. Foto: Brendan McDermid / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Verdien av terminkontrakter på New York-børsen steg med 1,3 prosent etter at FBI bekreftet at Hillary Clinton ikke straffeforfølges.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at aksjeindeksen S&P 500 har hatt sin lengste ubrutte periode med nedgang siden 1980-tallet, ser det lyst ut i forkant av at ukens handel åpner mandag morgen. En S&P-indeks for såkalte terminkontrakter – også kjent som futures – steg 1,3 prosent da handelen med disse kontraktene åpnet ved midnatt norsk tid natt til mandag, melder Reuters.

Dersom den optimismen gir lignende utslag når børsen åpner, kan den lengste nedturen på 35 år bli brutt. Nedturen har sammenfalt med at demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton har slitt i motvind mot sin republikanske rival Donald Trump. Vendepunktet kom etter at FBI-sjef James Comey bekreftet at FBI ikke har funnet noen grunn til å straffeforfølge Clinton. Comey skapte bruduljer da han nylig sa at det hadde dukket opp nye eposter som ga grunn til å gjennomgå Clintons bruk av en privat epostserver da hun var utenriksminister på nytt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I Tokyo gikk Nikkei-indeksen opp 1,3 prosent i den tidlige handelen mandag. Børsen i den japanske hovedstaden er den som åpner tidligst av verdens ledende børser, bare få timer etter at Comey sa det ikke er aktuelt å straffeforfølge Clinton.

Les også:

Pence antyder misnøye med FBIs konklusjon

Trump: – FBIs agenter vil ikke la Clinton slippe unna

FBI: Har ikke funnet noe straffbart i nye Clinton-eposter