Kraftig fall på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs falt onsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Hovedindeksen på Oslo Børs falt onsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tungvekterne på Oslo Børs ledet an i et kraftig verdifall onsdag. Da handelen stengte, hadde hovedindeksen svekket seg med 1,93 prosent til 622,44 prosent onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blant de største selskapene på børsen, var det Telenor som veide tyngst i negativ retning. Etter å ha lagt fram skuffende kvartalstall knyttet til satsingen i India og nedsalget i Vimpelcom, falt aksjekursen til telegiganten med hele 5,58 prosent i løpet av dagen.

Øverst på taperlista lå Gjensidige Forsikring, etter et kursfall på 8,15 prosent, etterfulgt av Seadrill (-7,36) og XXL (-6,31). Gjensidige leverte en solid bedring i resultatet for tredje kvartal, men gjorde det likevel dårligere enn ventet.

Alle de ti mest omsatte selskapene – med Telenor, DNB (-2,14) og Statoil (-1,75) på topp tre – gikk i rødt – med unntak av Yara. Gjødselselskapet var onsdagens tiende mest omsatte selskap, og hadde en kursøkning på 0,52 prosent.

I Europa falt de toneangivende indeksene. FTSE 100 i London sank med 0,92 prosent, mens CAC 40 i Paris og DAX 30 i Frankfurt var ned 0,1 og 0,4 prosent.

Et fat nordsjøolje ble omsatt for 50,4 dollar, en nedgang på drøye 1 prosent.

Les også: Mange mister jobben i Telenor

Les også: 36.000 Telenor-ansatte skal drilles i anti-korrupsjon

ABC Nyheter er eid av ABC Startsiden A/S hvor Telenor er majoritetseier.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden