Halvert driftsresultat for Telenor

Telenors konsernsjef Sigve Brekke da han i juli la fram resultatet for andre kvartal på Fornebu utenfor Oslo. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Telenors konsernsjef Sigve Brekke da han i juli la fram resultatet for andre kvartal på Fornebu utenfor Oslo. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Telenor mer enn halverte driftsresultatet i tredje kvartal, men mener likevel det går rett vei, med omsetningsvekst og tiltak for å få kuttet kostnadene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske telegiganten melder om 32,8 milliarder kroner i driftsinntekter, en snau milliard mer enn i samme kvartal i fjor. Driftsresultatet falt imidlertid dramatisk – fra snaue 6,6 milliarder kroner til bare i underkant av 3,2 milliarder.

Selskapet tynges særlig av nedskrivninger i India.

– Som følge av nylige observasjoner i det indiske markedet, har virkelig verdi av lisensene i India blitt vurdert, og det har blitt foretatt en nedskrivning på 4 milliarder kroner, opplyser selskapet.

Tap og nedskrivninger

Totalt har Telenor India bokført til sammen 7,3 milliarder kroner i tap og nedskrivninger i årets ni første måneder.

Selskapet melder imidlertid om et rekordhøyt driftsresultat før nedskrivninger og avskrivninger (EBITDA) på 12,5 milliarder kroner i tredje kvartal, 600 millioner mer enn i tilsvarende periode i fjor.

– Det tredje kvartalet har vist god utvikling, med fortsatt omsetningsvekst og en rekordhøy EBITDA, støttet av et styrket kostnadsfokus i konsernet, sier konsernsjef Sigve Brekke.

Selskapet har bokført et resultat før skatt på hele 2,4 milliarder kroner i minus i tredje kvartal. Skattekostnaden var på 2,5 milliarder.

Justert for effekter relatert til det russiske teleselskapet Vimpelcom, samt India-virksomheten og andre poster, var resultatet 4,7 milliarder kroner.

Les også: Mange mister jobben i Telenor

Vimpelcom

Telenor startet i tredje kvartal prosessen med å selge seg ut av Vimpelcom. Selskapet opplyser at de har kvittet seg med 9,3 prosent av Vimpelcom-aksjene, noe som ga et nettoutbytte på 4,6 milliarder kroner.

Telenor eier nå 23,7 prosent av aksjene i teleselskapet og vurderer verdien av sin Vimpelcom-post til 11,7 milliarder kroner.

– Vimpelcom fortsetter å være et søsterselskap fram til et salg av de resterende aksjene høyst sannsynlig blir gjennomført i løpet av de neste tolv månedene, skriver Telenor i kvartalsrapporten.

Les også: 36.000 Telenor-ansatte skal drilles i anti-korrupsjon

Økt databruk i India

Sigve Brekke mener et høydepunkt for Telenor i tredje kvartal var oppløftende utvikling i Bangladesh og Pakistan som følge av økt databruk.

– Mens omsetningen i Norge påvirkes av lavere inntekter fra internasjonal gjesting, ser vi samtidig god etterspørsel etter våre nye mobilabonnementer. Også utviklingen innen høyhastighetsbredbånd i Norge og Sverige har vært god i kvartalet, sier Brekke.

Les også: Trump eier aksjer i Telenor

ABC Nyheter er eid av ABC Startsiden A/S hvor Telenor er majoritetseier.

Personvernpolicy