Samsung forventer tap på 5,3 milliarder dollar

Alt salg og all produksjon av Samsungs Galaxy Note 7-mobiltelefoner er nå stanset. Foto: Reuters / NTB scanpix
Alt salg og all produksjon av Samsungs Galaxy Note 7-mobiltelefoner er nå stanset. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Samsung venter et massivt tap de kommende månedene som følge av batteriskandalen hos Galaxy Note 7. Kostnadene anslås til minst 43 milliarder kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stansen i salg og produksjon av den aktuelle smarttelefonmodellen vil utgjøre et tap på 3 milliarder dollar de kommende månedene. Innen første kvartal neste år anslår elektronikkgiganten at telefonfeilen vil ha kostet selskapet rundt 5,3 milliarder dollar, eller drøyt 43 milliarder kroner etter dagens kurs.

Til nå har selskapet hatt et tap på 2,3 milliarder dollar som følge av vrakingen av Galaxy Note 7.

– Fra nå av vil Samsung Electronics legge vekt på å normalisere handelen ved å konsentrere seg om Galaxy S7 og Galaxy S7 edge, sier Samsung i en pressemelding.

Selskapet forsikrer videre at det er i stand til å håndtere tapet. Elektronikkjempen forventer å generere driftsinntekter på totalt 4,6 milliarder dollar i løpet av det tredje kvartalet, etter kostnadene av tilbakekallingen.

Tirsdag varslet selskapet at det stanser alt salg og produksjon av den nyeste modellen sin. Samsung stoppet salget av toppmodellen etter å ha fått flere bekymringsmeldinger om at telefonbatteriet har tatt fyr eller eksplodert.

Selskapet har begynt å sende brannsikre returpakker til kundene slik at de kan returnere smarttelefonen Galaxy Note 7 uten at det er fare for brann eller eksplosjoner.

Les også: Samsung raser på børsen etter at mobil ble trukket

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært