8.000 ansatte i Danske Bank tilbys sluttpakke

Foto: Ints Kalnins / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Danmarks største bank, Danske Bank, som også har 900 ansatte og 28 filialer i Norge, tilbyr nå 8.000 av sine ansatte å gå av med sluttpakke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Størrelsen på sluttpakkene er estimert til mellom to og X antall ekstra månedslønner, målt etter ansiennitet.

– I en organisasjon av vår størrelse vil det alltid finnes medarbeidere som vurderer om de skal søke om pensjon eller søke seg videre, og det åpner vi nå en mulighet for at man kan gjøre på en litt gunstigere måter enn ellers, sier pressesjef i Danske Bank, Kenni Leth, til Berlingske Business.

Fallende inntekter

Danske Bank har totalt 19.400 ansatte.

Bankens inntekter falt med 800 millioner kroner i første halvår i 2016 i forhold til samme periode i 2015. Banken forklarer nedgangen med lavere handels- og gebyrinntekter.

Samlet resultat var på 9,4 milliarder danske kroner etter skatt, som er på nivå med samme periode året før, skriver Politiken.

Ikke sluttpakker i Norge nå

I Norge har Danske Bank 900 ansatte fordelt på 28 kontorer. Hovedkontoret er i Trondheim, og banken har 255.000 kunder her.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Første halvår i år fikk Danske Bank i Norge et resultat før avsetninger på 1809 millioner kroner. Det er en økning på 26 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i 2015.

Danske Bank i Norge vil ikke gå til det skrittet å tilby sluttpakker nå, opplyser kommunikasjonssjef Stian Arnesen til ABC Nyheter.

Frist til 31. oktober

Selv om 8.000 medarbeidere nå er tilbudt sluttpakke, betyr ikke det at banken ønsker at så mange skal slutte.

– Vi vet ikke hvor mange som vil søke, men vi regner jo ikke med å kvitte oss med 8.000 medarbeidere. Vi vil helst unngå oppsigelser, sier pressesjef i Danske Bank, Kenni Leth, til danske medier.

Fristen for å søke om sluttpakke er satt til 31. oktober.

– Blir en annen stemning

Kretsformann Steen Lund Olsen i Danske Bank håper at flere vil velge å forlate storbanken frivillig.

– Det blir en annen stemning dersom folk stille og rolig selv kan velge å gå fremfor at man på et senere tidspunkt må si opp noen, sier Lund Olsen til Ritzau Finans.

Banken har foreløpig ingen planer om å legge ned filialer som følge av nedbemanningen.