Kraftig fall på Oslo Børs

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo Børs falt fra start mandag og fortsatte nedturen til stengetid. Ved børsslutt var hovedindeksen ned med hele 1,78 prosent til 608,49 poeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ifølge E24 den verste børsdagen siden 5. juli. Fallet var ventet ettersom amerikanske Wall Street gikk kraftig tilbake fredag og de asiatiske børsene endte i rødt mandag.

Alle de største selskapene på børsen fikk en nedtur mandag. Statoil var som vanlig mest omsatt, men gikk ned med 1,45 prosent. Mest ned gikk DNB, som falt med 2,20 prosent, fulgt av Telenor som gikk tilbake med 2,14 prosent. Orkla og Yara gikk begge ned med 1,82 prosent.

Innlegg, Peter Warren: Kinderegget fra helvete

Blant de øvrige selskapene på hovedindeksen gikk gasskipsoperatøren BW LPG tilbake med 5,25 prosent, Petroleum Geo-Services med 4,91 prosent og REC Silicon med 4,67 prosent.

Oppdrettsselskapet SalMar var ett av de få selskapene på hovedindeksen som opplevde en positiv mandag. Aksjen økte sin verdi med 0,57 prosent.

På de toneangivende europeiske børsene endte ukens første handledag også i minus. DAX 30 i Frankfurt falt med 1,46 prosent, tett fulgt av CAC 40 i Paris med et fall på 1,44 prosent. FTSE 100 i London gikk tilbake med 1,29 prosent.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært