DN: – Flere fond vil kjøpe Hurtigruten

Hurtigrutens cruisetrafikk, der disse nykontraherte skipene skal settes inn, gjør selskapet attraktivt for oppkjøpsfond. Illustrasjonsfoto: Hurtigruten / NTB scanpix
Hurtigrutens cruisetrafikk, der disse nykontraherte skipene skal settes inn, gjør selskapet attraktivt for oppkjøpsfond. Illustrasjonsfoto: Hurtigruten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire utenlandske oppkjøpsfond skal være interessert i å kjøpe Hurtigruten, ifølge Dagens Næringsliv. Prisen kan bli mer enn dobbelt så høy som for to år siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I oktober 2014 kjøpte det britiske investeringsfondet TDR Capital drøyt 80 prosent av det tradisjonsrike selskapet, med Petter A. Stordalens og Trygve Hegnars investeringsselskaper som de største minoritetsaksjonærene. Den gangen ble selskapet verdsatt til 5,7 milliarder kroner.

Nå skal flere mulige kjøpere være villige til å betale mer enn det dobbelte, skriver Dagens Næringsliv. Ifølge avisen gjenstår det nå fire aktører som ønsker å kjøpe rederiet. Men en dobling er trolig ikke nok til å få dagens hovedaktører til å selge. TDR Capital ønsker ikke å kommentere spørsmål om eierskap eller salg, men DN får antydet at eierne ikke er interessert i å selge for mindre enn rundt 15 milliarder kroner, noe som tilsvarer 15 ganger det forventede overskuddet i år.

Les også: Drømmer om strømdrevet hurtigrute

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det som nå lokker de potensielle kjøperne er ikke først og fremst den faste ruten langs norskekysten, men satsingen på cruisetrafikk i polare strøk. Hurtigruten bestilte nylig to nye skip til dette segmentet og har opsjon på ytterligere to skip. I tillegg oppleves Norge og Nord-Norge som eksotiske – og samtidig trygge – reisemål.

Les også: Norsk verdt bygger nye skip for Hurtigruten