Helrødt på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs falt onsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Hovedindeksen på Oslo Børs falt onsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Nedgangen fortsatte for tredje dag på rad på Oslo Børs onsdag. Ved børsslutt hadde hovedindeksen falt med 1,8 prosent til 606,95 poeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nedgangen onsdag var bred, og ingen av de mest omsatte selskapene økte i verdi. Den største taperen var REC, som gikk ned 5 prosent. Deretter fulgte Norwegian med et fall på 3,4 prosent. DNO falt 3,3 prosent.

Lakseaksjene fortsatte også fallet. Lakseprodusenten SalMar hadde en tilbakegang på 2,3 prosent, Marine Harvest falt 0,4 prosent og Bakkafrost 1,3 prosent. Nordea Markets advarte mandag om at en «perfekt storm» er under oppseiling innen lakseoppdrett, skriver Dagens Næringsliv. Meglerhuset mener industrien står foran den største volumøkningen siden 2011, og at lakseprisen kan falle 40 prosent.

Også de viktigste børsene i Europa falt onsdag. I Frankfurt gikk DAX 30-indeksen tilbake med 1,4 prosent, CAC 40 i Paris hadde en tilbakegang på 0,9 prosent, mens FTSE 100 i London hadde en mer forsiktig nedgang på 0,5 prosent.

Oljeprisen har vært på vei oppover hele den siste uken, og onsdagen var ikke noe unntak. Et fat nordsjøolje ble omsatt for 49,3 dollar på spotmarkedet onsdag ettermiddag. Tilsvarende mengde amerikansk lettolje ble solgt for 46,3 dollar.

Personvernpolicy