Meny

Brexit-frykt gir børsfall

En elektronisk tavle viste verdifall for britisk pund kort tid etter børsåpning på New York-børsen onsdag. Foto: Reuters (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aksjemarkedene i Storbritannia og resten av Europa falt onsdag på usikkerhet rundt Brexit-konsekvensene. I USA gikk utviklingen motsatt vei.

Wall Street åpnet riktig nok med nedgang, men hentet seg etter hvert inn. Til slutt ble industriindeksen Dow Jones klokket inn med en oppgang på 0,4 prosent. Den bredere sammensatte S&P 500-indeksen steg 0,54 prosent, mens teknologitunge Nasdaq avsluttet onsdagen med en oppgang på 0,7 prosent.

Tidligere på dagen stengte markedene i Europa med nedgang. I London falt FTSE-indeksen 1,3 prosent, og det britiske pundet ble på et tidspunkt i løpet av dagen notert til sitt svakeste nivå siden 1985, før det hentet seg inn igjen.

Analytikere forklarer nedgangen med advarsler fra den britiske sentralbanken om at risikoen ved en Brexit nå materialiserer seg, samt frykt for konsekvensene for det britiske eiendomsmarkedet, melder BBC.

Også de øvrige store europeiske markedene falt onsdag. CAC-indeksen i Paris, DAX-indeksen i Frankfurt og Ibex-indeksen i Madrid var alle ned nesten 2 prosent.

I morgentimene stengte de asiatiske markedene også med nedgang.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus