Røde piler på Wall Street

<p>Illustrasjonsfoto: Lucas Jackson (Reuters / NTB scanpix)</p>
Illustrasjonsfoto: Lucas Jackson (Reuters / NTB scanpix)

De amerikanske aksjene fulgte utviklingen i Europa og falt i verdi tirsdag. Særlig bank- og oljeaksjene ble hardt rammet på grunn av fallende rente og oljepris.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rentenedgangen legger press på bankenes lønnsomhet, og verst var nedgangen for Morgan Stanley med et verditap på 3,6 prosent. Citigroup gikk ned 3,3 prosent, mens JPMorgan Chase og Bank of America begge falt 2,8 prosent.

Som i Europa fikk også oljeaksjene på Wall Street en nedtur. Oljeprisen gikk tirsdag nedover på grunn av større produksjon enn ventet i Nigeria. Halliburton tapte mest av oljeselskapene med 4,4 prosents nedgang, mens prisfallet sendte Baker Hughes ned 3,9 prosent.

I tillegg hemmes den globale veksten av usikkerhet rundt tiltak etter Storbritannias beslutning om å forlate EU. Det påvirker markedet generelt, ifølge Jack Ablin i privatbanken BMO.

Industriindeksen Dow Jones gikk ned 0,6 prosent tirsdag og landet på 17.840,62 poeng. Samtidig gikk den bredere S&P 500-indeksen ned 0,7 prosent til 2.008,55 poeng, mens teknologitunge Nasdaq slanket seg 0,8 prosent til 4.822,90 poeng.

Mange søkte sikkerhet ved å investere i amerikanske statsobligasjoner med løpetid på ti år, og det sendte avkastningen på obligasjonene ned til rekordsvake 1,36 prosent.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus