Oppløftende uke for Asias børser

Illustrasjonsfoto: Issei Kato / Reuters / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Issei Kato / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De asiatiske aksjemarkedene stiger også fredag på grunn av forventninger om at globale sentralbanker vil ta grep i kjølvannet av britenes folkeavstemning om å forlate EU.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at brexit-sjokket sendte børsene i fritt fall forrige fredag, har pilene pekt oppover siden starten på denne uken. Mye av årsaken er at myndighetene har gjort sitt for å dempe de økonomiske bekymringene.

Samtidig som Sør-Koreas regjering har lovet 143 milliarder kroner i stimuli, spekuleres det i at også Japan vil styrke sin store tiltakspakke, mens sjansen for at USA vil øke styringsrenten er så godt som borte.

Torsdag bidro også den britiske sentralbanksjefen Mark Carney til å oppmuntre markedene ved å varsle at banken vil ta grep for å bedre økonomien i løpet av sommeren.

I Tokyo løftet den toneangivende Nikkei 225-indeksen seg 0,7 prosent til 15.679,85 poeng fram til lunsj fredag. Topix-indeksen opplevde tilsvarende opptur. Også børsene i Seoul (0,9 prosent), Sydney (0,6 prosent) og Shanghai (0,3 prosent) steg da handelen startet på ukens siste dag.

– Stemningen for lettelser vil sannsynligvis spre seg verden rundt, og aksjeprisene er på vei oppover, kommenterer Juichi Wako, seniorstrateg i Nomura Securities, overfor AFP.