Meny

Oppløftende uke for Asias børser

Illustrasjonsfoto: Issei Kato / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De asiatiske aksjemarkedene stiger også fredag på grunn av forventninger om at globale sentralbanker vil ta grep i kjølvannet av britenes folkeavstemning om å forlate EU.

Etter at brexit-sjokket sendte børsene i fritt fall forrige fredag, har pilene pekt oppover siden starten på denne uken. Mye av årsaken er at myndighetene har gjort sitt for å dempe de økonomiske bekymringene.

Samtidig som Sør-Koreas regjering har lovet 143 milliarder kroner i stimuli, spekuleres det i at også Japan vil styrke sin store tiltakspakke, mens sjansen for at USA vil øke styringsrenten er så godt som borte.

Torsdag bidro også den britiske sentralbanksjefen Mark Carney til å oppmuntre markedene ved å varsle at banken vil ta grep for å bedre økonomien i løpet av sommeren.

I Tokyo løftet den toneangivende Nikkei 225-indeksen seg 0,7 prosent til 15.679,85 poeng fram til lunsj fredag. Topix-indeksen opplevde tilsvarende opptur. Også børsene i Seoul (0,9 prosent), Sydney (0,6 prosent) og Shanghai (0,3 prosent) steg da handelen startet på ukens siste dag.

– Stemningen for lettelser vil sannsynligvis spre seg verden rundt, og aksjeprisene er på vei oppover, kommenterer Juichi Wako, seniorstrateg i Nomura Securities, overfor AFP.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus