Tokyo-børsen slår tilbake etter brexit-fall

Illustrasjonsfoto: Issei Kato / Reuters / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Issei Kato / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aksjene på børsen i Tokyo begynte å hente seg inn mandag formiddag, etter å ha falt kraftig som følge av folkeavstemningen i Storbritannia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nikkei 225-indeksen, som falt nesten 8 prosent i løpet av fredagen, steg 1,4 prosent til 15.159,24 poeng fram til lunsjpausen. Samtidig løftet Topix-indeksen seg 0,9 prosent til 1.215,58 poeng.

– Det er vanskelig å si om markedet har fordøyd avstemningen, siden det er uklart hvem som skal lede samtalene om EU-exiten. Situasjonen vil ikke være klar før i oktober, og nå er markedet sensitivt for negative nyheter, så vi kan komme til å se mer ustabilitet, sier Toshihiko Matsuno, strateg i SMBC Friend Securies.

Mens investorene ser ut til å velge antatt trygge plasseringer, som gull og yen, fortsatte det britiske pundet å synke i den asiatiske handelen.

Fredag nådde pundet sin laveste verdi mot amerikansk dollar på 31 år – 1,3229 dollar. Valutaen hentet seg inn og ble omsatt for 1,3670 dollar i New York fredag ettermiddag, men falt til 1,3368 dollar mandag formiddag.

Børser verden over stupte fredag etter at de ble klart at britene hadde stemt for å forlate EU. Totalt førte avgjørelsen til tap på over 2.000 milliarder dollar i det globale finansmarkedet, ifølge nyhetsbyrået AFP.