Nordea: – Brexit vil føre til børsfall verden over

Sjefanalytiker Erik Bruce tror brexit vil få store konsekvenser for finansmarkedet. Foto: Knut Falch / NTB scanpix
Sjefanalytiker Erik Bruce tror brexit vil få store konsekvenser for finansmarkedet. Foto: Knut Falch / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Storbritannias nei til EU vil føre til et fall på børsene over hele verden, tror sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea. Det engelske pundet har allerede falt kraftig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det britiske pundet har reagert på brexit-resultatet med å falle til sitt laveste nivå på over 30 år. Sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea sier til NRK at dette vil føre til at børsene kommer til å falle kraftig.

– Spesielt i Storbritannia. Der regner jeg med et fall på mellom åtte og ti prosent. Pundet har svekket seg på det meste med ti prosent, noe som viser en veldig mistillit til Storbritannia, sier Bruce.

Les alt om «brexit» på vår samleside

Han mener man også vil se et fall på børsene i resten av verden, og sier at man allerede har sett fall i Asia.

– Framtidsprisene på amerikanske børser ligger ned tre, fire prosent, så dette skaper stor usikkerhet og negative bølger i finansmarkedet.

Han sier det er vanskelig å si hva det vil bety for norsk økonomi dersom Storbritannia forlater EU, siden man ikke vet hva som skjer med Storbritannia etter dette.

Personvernpolicy