USA-regjeringens rådgiver støtter Norwegian-lisens

Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En av de viktigste juridiske rådgiverne til den amerikanske regjeringen slår fast at Norwegian ikke kan nektes lisens fordi selskapet bruker billig personell i flyene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Konkurrentenes innvendinger mot angivelig bruk av lavtlønnet personell på flygninger mellom Europa og USA kan ikke alene brukes som grunn til å nekte Norwegian lisens, ifølge Office of Legal Counsel (OCL). Kontoret er underlagt justisdepartementet og har gitt en uttalelse til samferdselsdepartementet.

Det melder The Irish Times tirsdag, skriver Dagens Næringsliv.

Amerikanske konkurrenter og fagforeninger hevder Norwegian Air International bryter med den europeisk-amerikanske Open Skies-avtalen gjennom angivelig bruk av lavtlønnet arbeidskraft på flygninger til og fra USA. Men om det skulle være tilfelle, så er det altså ikke alene grunn til å nekte selskapet lisens, ifølge OCL.

Les også: Norwegian og Widerøe skrur opp prisene

Norwegian selv framholder at virksomheten er godt innenfor Open Skies-avtalen – og avviser dessuten påstandene om at selskapets bruker billig personell.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Rutene mellom Europa og USA betjenes primært av våre kolleger ved basene i New York, Fort Lauderdale og London. I Norwegian ansetter vi lokalt, og alle får konkurransemessig lønn og betingelser, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til NTB.

Selskapets søknad om amerikanske trafikkrettigheter har vært til behandling i rundt to år nå. Ifølge The Irish Times skal saken drøftes av amerikanske og europeiske representanter denne uka.

Les også: Norwegian trekker likevel ikke flyseteavgift fra kort