Statlige børslokomotiv sakker akterut på omdømmemåling

Store statlig eide konsern som Statoil, DNB og Telenor faller tilbake på TNS Gallups årlige omdømmemåling. Foto: Ints Kalnins (Reuters / NTB scanpix)
Store statlig eide konsern som Statoil, DNB og Telenor faller tilbake på TNS Gallups årlige omdømmemåling. Foto: Ints Kalnins (Reuters / NTB scanpix)

Store statlig eide konsern som Statoil, DNB og Telenor faller tilbake på TNS Gallups årlige omdømmemåling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vinmonopolet troner for fjerde år på rad på toppen av listen, med 85 poeng, etterfulgt av Mercedes og Toyota, skriver Dagbladet.

Statoil faller med 13 poeng fra i fjor til 39 poeng, DNB faller med 7 poeng og får 42, mens Telenor faller med 6 til 38. Alle befinner seg på bunn 20 i undersøkelsen som ble gjennomført i mars.

Les også: DNB scorer lavest på tillit i ny undersøkelse

Norwegian er på vei opp igjen (18 poeng), men slås fremdeles av SAS. Tine gjør et stort hopp fra 15. til 6. plass. Tabloide riksmedier som Dagbladet og VG figurerer som vanlig i bunnen av listen sammen med blant annet NextGenTel, NSB og Facebook.

68 virksomheter er med i undersøkelsen, der 5.088 personer er intervjuet.

– Det er dessverre ikke overraskende at vi har en nedgang. Det har vært en ganske krevende sisteperiode med blant annet Vimpelcom-saken. Men det er bare å brette opp ermene for å få opp omdømmet, sier kommunikasjonsdirektør Torill Uribarri i Telenor Norge.

Les også: Norwegians omdømme på sitt verste noensinne

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus