Nordsjøoljen over 50 dollar fatet

<p>Illustrasjonsfoto: Erik Johansen (NTB scanpix)</p>
Illustrasjonsfoto: Erik Johansen (NTB scanpix)

Et fat nordsjøolje kostet natt til torsdag igjen over 50 dollar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prisen på olje for levering i juli passerte 50 dollar klokken 3.27 om natten og lå deretter noen få cent over den psykologisk viktige grensen. Sist gang nordsjøolje kostet så mye var 3. november i fjor.

Oljeprisen krøp oppover mot 50 dollar sent onsdag, men lå fortsatt et lite stykke under ved sluttnotering midnatt. Klokken 2 fortsatte handelen ganske flatt, men litt etter klokken tre gikk prisen opp det siste stykket til 50-dollarsmerket.

Det amerikanske energidepartementet rapporterte onsdag at landets oljelager er blitt mindre, noe som skapte forventninger om en skjerping i oljemarkedet.

– Når du ser på lagrene, innser folk at etterspørselen holder seg samtidig som produksjonen dabber av. Det bør bringe markedet tilbake i balanse, sier Phil Flynn i Price Futures Group til nyhetsbyrået DPA.

For to år siden startet oljeprisen på en bratt nedtur fra 100 dollar fatet til bare 27 dollar tidlig i 2016, som følge av et vedvarende overskudd på tilbudssiden.

Personvernpolicy