DNB og Statoil hevet børsen til årsbeste

Stigende oljepris og et sterkt Statoil redder Oslo Børs fra en formiddag i rødt. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Stigende oljepris og et sterkt Statoil redder Oslo Børs fra en formiddag i rødt. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tungvektere som Statoil og DNB sørget for oppgang på Oslo Børs onsdag. Hovedindeksen endte på 619,62 poeng. Det er en økning på 1,5 prosent og den høyeste sluttnoteringen i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DNB var dagens mest omsatte aksje, og uten å ha hatt nyheter å bringe markedet fikk selskapet økt sin aksjeverdi med hele 3,8 prosent. Også Statoil hadde en god dag, med en oppgang på 2,2 prosent.

I tillegg bidro blant andre Marine Harvest (+0,2), Telenor (+1,3), Norsk Hydro (+0,7) og Storebrand (+1,3).

En av de store vinnerne var Petroleum Geo-Services, som fikk økt sin aksjeverdi med hele 14,1 prosent. Aksjen er blant dem som har gått mye både opp og ned i det siste, og på ett år er verdien nesten halvert. Også det John Fredriksen-kontrollerte riggselskapet Seadrill kunne vise til en god oppgang onsdag, med 15,3 prosent. Også denne aksjen har hatt en dårlig utvikling det siste året, med et verdifall på over 70 prosent.

Av de mest omsatte selskapene var det kun Yara og Orkla som falt, begge med 0,3 prosent.

Nordsjøolje ble onsdag ettermiddag omsatt for 49,18 dollar fatet, noe som er en økning på 0,3 prosent fra dagen før.

Ute i Europa var det også en positiv utvikling. I London steg FTSE 100-indeksen 0,7 med prosent, mens CAC 40 i Paris og DAX 30 i Frankfurt økte med henholdsvis 1,3 og 1,6 prosent.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus