DNB utsetter svar i Luxembourg-saken

Næringsminister Monica Mæland har krevd svar på flere spørsmål fra DNB om bankens virksomhet i Luxembourg. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Næringsminister Monica Mæland har krevd svar på flere spørsmål fra DNB om bankens virksomhet i Luxembourg. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

DNB vil først om flere måneder svare på oppfølgingsspørsmålene som Næringsdepartementet har hatt til bankens redegjørelse om virksomheten i Luxembourg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Styret i DNB leverte en redegjørelse til Nærings- og fiskeridepartementet om saken 11. april, men næringsminister Monica Mæland (H) var ikke fornøyd og krevde svar på flere spørsmål.

Nå forteller kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide i DNB til Dagens Næringsliv at svaret først kan ventes «til sommeren en gang». Årsaken er at styret har satt i gang en ekstern gjennomgang av saken, et oppdrag som er gitt til advokatfirmaet Hjort.

– Vi fikk to parallelle prosesser som henger tett sammen, og da var det mest fornuftig å samkjøre dem. Flere av spørsmålene fra vår største eier blir enklere å svare på etter at Hjort har undersøkt saken og snakket med alle involverte, sier Midteide.

Bakgrunnen for saken er Panama Papers-avsløringene om at DNB gjennom flere år hjalp kunder med å sluse penger til skatteparadiset Seychellene.