Meny

DNB utsetter svar i Luxembourg-saken

Næringsminister Monica Mæland har krevd svar på flere spørsmål fra DNB om bankens virksomhet i Luxembourg. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DNB vil først om flere måneder svare på oppfølgingsspørsmålene som Næringsdepartementet har hatt til bankens redegjørelse om virksomheten i Luxembourg.

Styret i DNB leverte en redegjørelse til Nærings- og fiskeridepartementet om saken 11. april, men næringsminister Monica Mæland (H) var ikke fornøyd og krevde svar på flere spørsmål.

Nå forteller kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide i DNB til Dagens Næringsliv at svaret først kan ventes «til sommeren en gang». Årsaken er at styret har satt i gang en ekstern gjennomgang av saken, et oppdrag som er gitt til advokatfirmaet Hjort.

– Vi fikk to parallelle prosesser som henger tett sammen, og da var det mest fornuftig å samkjøre dem. Flere av spørsmålene fra vår største eier blir enklere å svare på etter at Hjort har undersøkt saken og snakket med alle involverte, sier Midteide.

Bakgrunnen for saken er Panama Papers-avsløringene om at DNB gjennom flere år hjalp kunder med å sluse penger til skatteparadiset Seychellene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus