Meny

Oljehopp ga oppsving på Oslo Børs

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter fall i oljeprisen og nedtur på Oslo Børs torsdag, pekte pilene oppover igjen fredag. Like etter åpning hadde hovedindeksen steget med 1,1 prosent til 601,23 poeng.

Da handelen i det norske aksjemarkedet stengte torsdag, hadde prisen på et fat nordsjøolje falt til under 48 dollar. Fredag formiddag hadde prisen igjen passert 49 dollar, og den oljesensitive hovedindeksen reagerte positivt umiddelbart.

Statoil og Marine Harvest var klart mest omsatt de første minuttene med aksjehandel, og steg med henholdsvis 1,8 og 1,6 prosent. Norsk Hydro-aksjen var opp 1,7 prosent, mens TGS-Nopec la på seg hele 2,1 prosent. På omsetningstoppen var det bare Yara som falt, men kun med snaue 0,4 prosent.

Også på de viktigste europeiske børsene var det framgang fredag formiddag. DAX 40-indeksen i Frankfurt var i 9.30-tiden opp 0,8 prosent, mens CAC 40 i Paris og FTSE 100 i London hadde steget med henholdsvis 1,1 og 1,2 prosent.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus