Kanonsterk Statoil-dag sendte Oslo Børs til værs

Solen skinte på Oslo Børs onsdag.
Solen skinte på Oslo Børs onsdag. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med en stigende oljepris i ryggen og markant framgang for en rekke aksjer, la hovedindeksen på Oslo Børs på seg hele 1,93 prosent til 606,32 poeng onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statoil-aksjen var som vanlig mest omsatt, men til tross for at konsernsjef Eldar Sætre onsdag morgen la fram et betydelig svakere resultat enn på samme tid i fjor, løftet aksjen seg til slutt 6,1 prosent.

Storebrand-sjef Odd Arild Grefstad kunne på sin side legge fram et sterkt resultat onsdag morgen, og ble belønnet med en oppgang i aksjeverdien på hele 10,3 prosent. Også Telenor overrasket markedet med noe bedre tall enn ventet onsdag og opplevde en framgang på 1,2 prosent.

Andre selskaper med markant framgang – og alle innenfor oljesektoren – var Subsea 7, Frontline, TGS-NOPEC og DNO som steg henholdsvis 3,1, 3,7, 4,9 og 5,6. Seadrill-aksjen hadde en eventyrlig vekst på formidable 15,2 prosent.

At det var en svært god dag på Oslo Børs illustreres også av at DNB ikke falt mer enn 0,1 prosent. Finanskonsernet var det eneste av de over 20 mest omsatte selskapene med røde tall.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Framgangen var ikke like markant på de viktigste europeiske indeksene, men var likevel klar: Både DAX 30 i Frankfurt og FTSE 100 steg 0,4 prosent, mens CAC 40 i Paris løftet seg snaue 0,6 prosent onsdag.

Oljeprisene fortsatte oppgangen fra tirsdagens nivå og bidro altså til å løfte mange av aksjene i Oslo. Et fat nordsjøolje ble onsdag ettermiddag solgt for 46,75 dollar, mens amerikansk lettolje ble handlet for 44,98 dollar fatet på spotmarkedet.