Meny

Handelsbanken venter negativ rente neste år

Handelsbanken spår negativ styringsrente i 2017. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sin ferske konjunkturrapport spår Handelsbanken motvind for den norske økonomien og at styringsrenten havner under null i 2017.

– Det er betydelig motvind både globalt og fra norsk hold, sier sjeføkonom Kari Due Andresen i Handelsbanken Capital Markets til E24.

Meglerhusets har fra før spådd nullrente i 2016, og de tror det er duket for ytterligere kutt etter nyttår.

– Det nye er at vi ser for oss at renten beveger seg inn i negativt territorium neste år. Grunnen er at Norges Bank har åpnet for denne muligheten. I mars sa de at renten kunne bli negativ dersom det skulle gå dårligere i norsk økonomi enn de så for seg, og mye tyder på at det gjør nettopp det, sier Due-Andresen.

Les også: Rentenedgangen gjelder ikke kredittgjeld

Konkret ser Handelsbanken for seg at foliorenten vil falle til -0,10 prosent i andre kvartal 2017, før den kuttes videre til -0,25 prosent ved utgangen av året.

Foliorenten er renten bankene oppnår på sin brukskonto hos sentralbanken, og er i dag Norges Banks styringsrente. Den ble satt ned til rekordlave 0,5 prosent i mars.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus