Frp-topp i Justisdepartementet hyllet skatteparadiser i 2008

Gjermund Hagesæter, statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet hyllet i 2008 skatteparadiser. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix
Gjermund Hagesæter, statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet hyllet i 2008 skatteparadiser. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statssekretær Gjermund Hagesæter (Frp) i Justisdepartementet hyllet såkalte skatteparadiser i en kommentar i Aftenposten i 2008.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg kan ikke gå inn i den problemstillingen nå. Dette var en uttalelse jeg ga mens jeg hadde en annen rolle, under andre omstendigheter og under en annen regjering. Jeg var opposisjonspolitiker på Stortinget da, sier Hagesæter til Dagbladet.

Hagesæter var den gang Frps finanspolitiske talsmann. Tittelen på innlegget i Aftenposten lød «Lenge leve skatteparadisene».

– Skatteparadiser skaper en sunn skattekonkurranse som bidrar til å holde skattene lavere også i andre land. Skatter hemmer den produktive atferd og innebærer som kjent effektivitetstap i økonomien. Vi burde derfor heller hylle skatteparadisene, skrev Hagesæter i et svar på Sigrid Klæboe Jakobsen og professor Hans Morten Haugens kronikk i samme avis der de ba om åpenhet om skatt og tok til orde for boikott av skatteparadiser.

Les også: Mæland spurte DNB om skatteparadiser

Sigrid Klæboe Jakobsen er i dag daglig leder i Tax Justice network Norge.

Hagesæter sier til Dagbladet at det vil være umulig for ham som statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet å kommentere dette ytterligere.

Les også: Stortinget vil skjerpe innsatsen mot skatteflukt