Oljefondet har tapt over 12 milliarder på sveitsisk bank

Hvor hver krone oljefondet har investert i den sveitsiske banken, har de tapt 53 øre. Arkivfoto: NTB scanpix / Stefano Rellandini / Reuters
Hvor hver krone oljefondet har investert i den sveitsiske banken, har de tapt 53 øre. Arkivfoto: NTB scanpix / Stefano Rellandini / Reuters Foto: NTB scanpix

Det norske oljefondet har tapt 12,7 milliarder kroner ved å tidoble eierskapet i den sveitsiske banken Credit Suisse. Fondet har tapt 53 øre for hver krone investert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oljefondets investeringer i Credit Suisse har medført et tap på 12,7 milliarder kroner, skriver Finansavisen.

Banken er på listen over oljefondets 20 største aksjeposter. Siden nyttår har den sveitsiske banken hatt et kursfall på Zürich-børsen på 38 prosent. Oljefondet har bygget opp en eierpost i banken siden 1998, som i dag tilsvarer 5 prosent.

Les også: Barclays og Credit Suisse aksepterer milliardforlik

Ved årsslutt var den verdt 18,5 milliarder. I dag er verdien 11,3 milliarder kroner.

Credit Suisse etterforskes av italiensk politi for skatteunndragelse og overføringer til skatteparadiser. Banken har et gigantsøksmål mot seg for hvitvasking.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus