Meny

Acta-gründer vil forsøke seg i Strasbourg

Acta-gründer Fred A. Ingebrigtsen vil gå til menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg etter at Høyesterett avviste anken hans. Arkivfoto: Marie von Krogh (Rogalands Avis / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fred A. Ingebrigtsen mener Høyesterett krenket rettssikkerheten hans ved å avvise anken i Acta-saken. Nå vil han prøve saken for Den europeiske menneskerettighetsdomstolen.

«Som alle nok forstår er jeg svært skuffet over at Høyesterett, uten noen som helst begrunnelse, har avvist å behandle ankene over lagmannsrettens dom. Vi trodde hele tiden at Høyesterett ville behandle saken», skriver Ingebrigtsen i et innlegg på Facebook, ifølge Stavanger Aftenblad.

«Et av de viktigste prinsippene i en rettsstat, er at man ikke skal kunne dømmes uten at det fremgår klart av loven. Mine advokater, og den dissenterende dommeren, mener at dette ikke er tilfelle i vår sak, og vi vil derfor bringe saken inn for Den Europeiske Menneskerettighetsdomstol i Strasbourg», fortsetter han.

Tidligere i uken kom et enstemmig ankeutvalg frem til at saken ikke skal fremmes for Høyesterett.

Les også:   Ingebrigtsen anker ni års dom i Acta-saken

I Gulating lagmannsrett ble Ingebrigtsen, som regnes som hovedmann i norgeshistoriens mest omfattende innsidesak, dømt til ni års fengsel, hvorav halvparten ble gjort betinget med en prøvetid på to år. I perioden 2004 frem til pågripelsen i juni 2008 handlet de tiltalte Acta-aksjer til en verdi av 3,2 milliarder kroner, ifølge tiltalen.

I Facebook-innlegget skriver Ingebrigtsen blant annet at han og advokatene hans mener dommen «skaper behov for prinsipiell grensedragning, blant annet på hva som skal til for at en aksje skifter eier».

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus