Meny

Bonuskutt for Telenor-topper

Telenor-styret skal ha redusert bonusen til konserndirektør Jon Fredrik Baksaas og to andre ledere i selskapet grunnet misnøye med håndteringen av Vimpelcom-saken. Foto: Torstein Bøe/NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Telenor-styret skal ha redusert bonusen til konserndirektør Jon Fredrik Baksaas og to andre ledere i selskapet grunnet misnøye med håndteringen av Vimpelcom-saken.

Flere kilder bekrefter overfor Dagens Næringsliv at styret våren 2015 besluttet å kutte i bonusen til Baksaas, juridisk direktør Pål Wien Espen og finansdirektør Richard Olav Aa.

Ifølge avisa var årsaken blant annet at det tok flere år før sentral informasjon om korrupsjonsmistanken knyttet til Vimpelcoms Usbekistan-investering ble kjent for styret. I tillegg skal styret ha vært misfornøyd med at Telenor fortsatt sto eiermessig svakt i Vimpelcom.

Kuttene kom kort tid etter at Jon Fredrik Baksaas og daværende styreleder Svein Aaser i januar 2015 møtte i Stortinget og forklarte seg om korrupsjonssaken.

Les også:  Regjeringen sladdet DAB-rapport etter brev fra Telenor

Avisa skriver at Baksaas fikk redusert sin personlige årsbonus for 2014 med 500.000 kroner. Lønnen i 2014 var på rundt 12 millioner kroner. Bonusen utgjorde 1,7 millioner kroner.

Den tidligere Telenor-sjefen ønsker ikke å kommentere egen eller andres avlønning og viser til Telenors årsberetning.

Vi gjør oppmerksom på at ABC Nyheter eies av ABC Startsiden, som igjen eies av Telenor-konsernet.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus