Meny

Oslo Børs løftet seg

Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en blytung onsdag spratt hovedindeksen på Oslo Børs opp med 2,04 prosent til 556,45 poeng torsdag.

Det ble handlet Statoil-aksjer for en drøy milliard kroner torsdag, og selskapet var dermed suverent mest omsatt på Oslo Børs. Aksjen løftet seg 3,01 prosent og bidro med det sterkt til at hovedindeksen styrket seg.

Bak Statoil følger en lang rekke selskaper som snudde onsdagens nedgang til oppgang. Norsk Hydro og Subsea 7 steg med 4,37 og 3,67 prosent, mens Seadrill la på seg hele 8,83 prosent torsdag. DNB, Marine Harvest, Yara og Telenor hadde også solid oppgang, med henholdsvis 1,37, 1,61, 2,09 og 3,10 prosent.

Det var pen oppgang også på de toneangivende europeiske børsene torsdag. DAX 30-indeksen i Frankfurt økte med 1,92 prosent, FTSE 100 var opp 2,46 og CAC 40 i Paris 2,48 prosent.

Prisen på nordsjøolje holdt seg noenlunde stabilt på 34-tallet gjennom dagen. Da aksjehandelen i Oslo stanset lå nordsjøolje av Brent-kvalitet på 33,82 dollar fatet, en liten nedgang fra dagen før. Amerikansk lettolje gikk for 31,56 dollar fatet, også det ned fra onsdag.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus