Fire tidligere Funcom-topper tiltalt av Økokrim

Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Fire tidligere ledere i spillselskapet Funcom er tiltalt for ulovlig innsidehandel. Økokrim har i tillegg tiltalt én av dem for markedsmanipulasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Økokrim mener de fire satt på innsideinformasjon da de solgte aksjer i 2012, skriver Finansavisen. Tiltalen kommet over et år etter at de fire ble siktet. Bortsett fra at punktet om markedsmanipulasjon er frafalt for én av de fire, er tiltalen i tråd med siktelsen.

Etter det avisen kjenner til, skal det være aksjehandler fra sommeren 2012 som er omfattet av tiltalen. Økokrim mener de tiltalte satt på innsideinformasjon etter at de hadde forlatt selskapet. En drøy måned etter at storsatsingen «The Secret World» ble lansert, falt aksjekursen, noe selskapet skyldte på svakt salg og dårlige anmeldelser.

Først i en børsmelding 10. august opplyste Funcom at selskapet ikke regnet det som sannsynlig at det ville nå sine mål Da stupte aksjekursen med 52 prosent.

Kort tid senere ble staben halvert, og Finanstilsynet og Oslo Børs begynte å granske de aktuelle aksjehandlene.

Opplysninger som kunne gitt markedet mer realistiske forventninger om inntektene, ble ifølge tiltalen tilbakeholdt.

– Alle de fire som er tiltalt, er samstemte om at de stiller seg uforstående til tiltalen. De er uenige i Økokrims vurderinger i at dette var innsideinformasjon. Økokrim ønsker å flytte grensen for hva som skal anses for å være innsideinformasjon. Derfor ser vi fram til å imøtegå tiltalen i retten, sier advokat Frode Sulland, som er engasjert av den tidligere toppsjefen som er tiltalt for både innsidehandel og markedsmanipulasjon.

Funcom har tidligere akseptert et forelegg på 1,5 millioner kroner for markedsmanipulasjon.

Personvernpolicy