Kraftig børsfall i Tokyo

Illustrasjonsfoto: Yuya Shino / Reuters / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Yuya Shino / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Aksjene på Tokyo-børsen stupte fredag morgen over 5 prosent i verdi etter torsdagens massesalg og røde tall på de europeiske og amerikanske markedene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter én dags pause på grunn av offentlig helligdag, åpnet børsen i den japanske hovedstaden med røde tall allerede fra start. Før lunsjpausen hadde den toneangivende Nikkei-indeksen falt 5,3 prosent til 14.874,65 poeng, mens den bredere Topix-indeksen slanket seg 5,6 prosent til 1.194,71 poeng.

Også andre steder i Asia var det børsnedgang fredag, men ikke like markant som i Tokyo. Hang Seng-indeksen i Hongkong hadde gått ned 1,4 prosent kort etter åpning.

Les også: Hongkong-børsen på laveste nivå siden 2012

Onsdag stengte Nikkei-indeksen på 15.713,39 poeng, det laveste tallet siden oktober i 2014. Blant årsakene til fallet er at yenen styrker seg mot utenlandske valutaer, noe som senker inntjeningen til japanske eksportører, og bekymringer knyttet til den globale økonomien.

Torsdag stupte den globale indeksen MSCI World 4,7 prosent til 353,34 poeng og landet på sitt laveste nivå siden sommeren 2013.

Personvernpolicy