Stort børsfall i Kina

Illustrasjonsfoto: China Daily / Reuters / NTB scanpix.
Illustrasjonsfoto: China Daily / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Børsene i Asia raste igjen nedover tirsdag, etter to dager med innhenting og økning i oljeprisene. I Kina falt de viktigste indeksene mer enn 6 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den toneangivende Composite-indeksen ved Shanghai-børsen falt 6,42 prosent tirsdag. Ved Kinas nest største børs, i Shenzhen, falt Composite-indeksen 7,12 prosent. De to børsenes fellesindeks over landets største selskaper, CSI300-indeksen, falt 6 prosent, det laveste nivået siden desember 2014.

Heller ikke i Japan var det positive signaler å spore tirsdag. Nikkei-indeksen i Tokyo falt 2,35 prosent. Den bredere sammensatte Topix-indeksen endte dagen med en nedgang på 2,33 prosent. I Hongkong gikk Hang Seng-indeksen 2,48 prosent.

Nedgangen i Asia smittet over på Europa da markedene i vår verdensdel åpnet i morgentimene tirsdag. FTSE-indeksen i London startet med en nedgang på 1,4 prosent. DAX-indeksen i Frankfurt gikk ned like mye, mens CAC-indeksen i Paris falt 1,7 prosent. Enda større fall var det i Norge der den oljetunge hovedindeksen på Oslo Børs var ned 2,18 prosent kort tid etter åpning.

Uken startet med et løft på børsene i Asia, mye takket være oppgang i oljeprisene. I løpet av mandag snudde imidlertid utviklingen, og både Oslo Børs og de store europeiske børsmarkedene falt etter hvert som oljeprisene gikk ned igjen.

Også på Wall Street startet uken med kraftig nedgang.

Personvernpolicy