Asia-børsene på stigende kurs

Foto: Yuja Shino (Reuters / NTB scanpix)
Foto: Yuja Shino (Reuters / NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Børsene i Kina og Japan avsluttet uken med oppgang etter en uke der ustabilitet har preget markedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tokyo-børsen kunne vise til en oppløftende fredag. Nikkei-indeksen gikk til værs med 5,88 prosent. Den bredere sammensatte Topix-indeksen endte dagen med en økning på 5,59 prosent.

I Kina steg CSI300-indeksen 1 prosent. Dette er en indeks over Kinas største selskaper som er listet på landets største børs i Shanghai og på den nest største børsen i Shenzhen. Oppgangen kom dagen etter at indeksen falt 2,9 prosent. Uken sett under ett har CSI300-indeksen gått ned 0,2 prosent.

Les også: Stortap for Fredriksen på Oslo Børs

Composite-indeksen i Shanghai steg 1,3 prosent fredag, etter en nedgang på 3,2 prosent dagen før. For uken som helhet har indeksen gått opp 0,5 prosent.

– Høyst trolig kommer vi til å være vitne til mye ustabilitet i årets første halvår, sier analytiker Yu Jun i He Ju Investment.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Investorer venter på mer klarhet og sikkerhet på temaer som økonomisk vekst og devaluering av den kinesiske valutaen, sier Yu.

I Hongkong hadde Hang Seng-indeksen gått opp 3,04 prosent utover ettermiddagen fredag, kort tid før de europeiske børsene skulle åpne.

Torsdag endte det amerikanske markedet med oppgang.

Les også: Oslo Børs tok seg opp igjen