Nytt kraftig fall på Oslo Børs

Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Hovedindeksen på Oslo Børs falt ytterligere 2,63 prosent torsdag og lå på 542,17 poeng da handelen stengte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed har indeksen svekket seg med over 11 prosent siden nyttår. Et kraftig fall på børsene i USA onsdag og i Asia torsdag bidro til nedgangen.

Mest omsatt er Statoil, som faller med 1,43 prosent. Samtlige av de ti mest omsatte selskapene faller. Tungvektere som DNB (-0,35), Telenor (-3,37) og Yara (-2,96) bidro alle til å sende børsen i rødt.

Cruiserederiet RCL faller mest med 7,75 prosent.

De største europeiske børsene har også røde tall. I London faller FTSE 100-indeksen 0,46 prosent. I Frankrike går CAC 40 ned 1,20 prosent og DAX 30-indeksen i Frankfurt faller 1,16 prosent.

Den svake oljeprisen har fortsatt stor betydning for utviklingen på Oslo Børs, men den brede nedgangen på tvers av næringene torsdag vitner om at usikkerheten favner bredere enn petroleumsnæringen. Nordsjøoljen ble torsdag ettermiddag omsatt for 30,5 dollar, etter så vidt å ha dukket under 30-dollarsgrensen en time tidligere.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus